Doris MIRONESCU
Un erou al falsei conștiințe
Doris MIRONESCUEste un roman al pandemiei, din păcate insuficient dezvoltat, cu informații interesante despre umilirea carantinaților din zona Brașov de către un antreprenor mizerabil.
» Citește totCe nu se vede
Doris MIRONESCULucrurile care se petrec în roman au consistența fumului, pentru că refuză precizia, deși sînt cît se poate de concrete.
» Citește totGreu ca noroiul
Doris MIRONESCURomanul filmează încet gesturi și tăceri, momente atît de goale de sens încît par ermetice și vrei să le cauți sensuri abisale.
» Citește totLa darea sufletului
Doris MIRONESCUGrădinaru face „dosare” biografice și investigații-fulger în cîte o chestiune intrigantă sau doar sclipicioasă.
» Citește totAvem pictoroman!
Doris MIRONESCUDeși punctul de plecare sînt imaginile pictorului, reflecțiile care se dezvoltă pică în sarcina prozatorului.
» Citește totDăm „like” la natură
Doris MIRONESCUGabi Eftimie face o propunere foarte coerentă de poezie eco, adică de poezie cu proiect filosofic, cu angajament politic și cu o îndemînare care nu-i la îndemîna multora.
» Citește totSalvarea speciei
Doris MIRONESCUCartea e scrisă splendid, atentă la frază și chiar la literă, fără să fie pedantă, jurînd pe metafora violentă și pe ritmul care fură cititorul.
» Citește totEmoție
Doris MIRONESCUÎndrăgostitul poet produce elogii de tot felul, de la serafic la parșiv, de la implorare la chiuitură, slăvind bucurii impure și coborînd slava pe pămînt.
» Citește totHrabal pe Bega
Doris MIRONESCUGeografia politică a Banatului, pe care romanul o explorează, este una extrem de variată, multiformă, mobilă (ce mai: fractalică!).
» Citește totRăzbunarea găinii
Doris MIRONESCUProzatori de azi sînt invitați să scrie continuarea unei povești clasice a humuleșteanului.
» Citește tot