Vreţi să ştiţi de ce luaţi note proaste? Fiindcă nişte monştri periculoşi schimbă rezultatele noastre bune de la şcoală cu unele proaste.

Aceşti monştri ameninţă să distrugă Învăţămîntul. E timpul să îi cunoaşteţi şi voi, ca să ştiţi cine e de vină!

ABECEMONSTRAS (Monstrul Abecedar): În timpul orei, obişnuieşte să intre în minţile copiilor şi le dă informaţii greşite la citire. MATEDĂUNĂTORUL (Monstrul Matematic): Scopul lui este să dăuneze matematicii. Inversează adunarea cu scăderea. Intră în dulapul clasei şi schimbă testele perfecte ale copiilor cu unele greşite.

CAVALERULCONTRAECO (Monstrul Cunoaşterii Mediului): Are grad de cavaler pentru că umblă peste tot cu o sabie, o lance şi un scut. Îşi foloseşte armele pentru a vîna vulpi, cerbi şi lupi. Îi devorează şi le lasă rămăşiţele urît mirositoare în cartea de Cunoaşterea Mediului.

PIEDISPORTA (Monstrul orei de sport): Îi place să încurce ora. De obicei, pune piedică sau împinge, loveşte sau ciupeşte.

PENSUGREŞ (Monstrul orei de pictură): Se strecoară în setul de pensule. În timpul orei de desen, se smuceşte pentru a face elevul să tragă linii greşite. Cu cît desenul iese mai înspăimîntător, cu atît monstrul este mai fericit.

DOREMICACOFONIE (Monstrul orei de muzică): Se strecoară în mîncarea de dimineaţă făcînd copiii să scoată sunete oribile în ora de muzică. Nota Autorului: Dar nu vă îngrijoraţi, prieteni! Bufniţa Dilematix îi va învinge şi veţi lua din nou note bune.