Duminică, 10 mai, ora 20, la Sala Radio, Ane Brun, de mult timp așteptată de public, va concerta în premieră în România într-un concert solo însoțit de visuals, cu un playlist eclectic în care vor putea aparea cover-uri neașteptate după Bjork, Alphaville, Cindy Lauper sau PJ Harvey – artiști atît de diferiți încît ne îndoim că au fost vreodată laolaltă într-o singură propoziție.

Singurul lucru rece pe care îl aduce Ane Brun din Norvegia e chitara. Acustică și minimală, cîntăreața nordică aprinde scena cu o sensibilitate unică. Piesele sale folk sînt profunde și aparent distante, dar tocmai asta le face speciale. Toate conțin o chemare personală spre care vrei sa mergi. Ca un obiect de design creat în cel mai pur stil scandinav, muzica Anei Brun e mereu directă, mereu în contrast cu ce se află în jur, și atît de sclipitoare în simplitatea ei încît nu poate fi ignorată. Iubirea este mereu în centrul trăirilor ei de pe scenă, iar performance-urile sînt emoționale și intense. Ane Brun nu-și ascunde vulnerabilitatea, nici în muzică, nici pe scenă. Tot ceea ce cîntă chiar se întîmplă pentru un moment, aievea, într-un act autentic pe care, în lipsa unui cuvînt mai bun, o să îl numim spectacol.

Ane Brun e de 10 ani în topurile din Scandinavia și este una din cele mai remarcabile compozitoare și muziciene, cu 3 prestigioase trofee Spellemannprisen – echivalentul norvegian al premiilor Grammy. Urcă pe scene celebre și e invitată în turneu de Peter Gabriel, alături de care cîntă în duet. Anul trecut, piesa ei solo “Don’t leave” s-a auzit în cea mai celebră pauză de reclame, în timpul Super Bowl-ului, pe coloana sonoră a unui spot al Asociației Americane pentru Lupta împotriva Cancerului. Ane compune mereu pentru chitara și pianul, iar cînd nu este în turneu artista se ocupă de propria ei casa de discuri Baloon Ranger.

Un eveniment Twin Arts organizat cu sprijinul Ambasadei Regatului Norvegiei în România.