La muncă, cetăţeni! este tema dosarului din Dilema de săptămîna aceasta: „taman spre sfîrşitoul perioadei concediilor, vrem să aflăm cum ne mai raportăm la muncă”, scrie Andrei Manolescu în Argument.
Radu Cosaşu i-a dăruit lui Andrei Pleşu „o tăietură de ziar vechi, în care era preluat scurtul discurs rostit de Andrei Pleşu pe data de 11 mai 1990, dinaintea „parlamentului” de atunci”. Una dintre frazele lui Andrei Pleşu de-atunci: „Am impresia că sîntem manipulaţi cu toţii, post-mortem, de Nicolae Ceauşescu.”
Vintilă Mihăilescu construieşte şapte instalaţii verbale pornind de la şapte ziduri literare, istorice, sentimentale etc.
Constanţa Vintilă-Ghiţulescu atrage atenţia asupra unui nou articol apărut în revista americană Nature, refetitor la dezastrul din cercetarea românească.
Cristian Ghinea a citit trei „cărţi de istorie cinstite”, pritnre care şi „cea mai bună şi cinstită istorie a românilor”, scrisă de Keith Hitchins.
Marius Chivu trece în revistă scriitorii invitaţi la festival şi face cîteva recomandări de lectură din cărţile fiecăruia dintre ei.
Paul Breazu recenzează come back-ul celor de la Pet Shop Boys.
Andrei Gorzo scrie despre cel mai nou film al lui Stere Gulea, o adaptare cinematografică a romanului „Sînt o babă comunistă”, scris de Dan Lungu.