În perioada 2-5 aprilie, Institutul Francez din București organizează Marché de la poésie, un Tîrg de poezie contemporană, ce reunește poeți români din diferite generații, pentru lecturi și dezbateri, și prezintă publicului un invitat special, poetul lyonez Jean-Baptiste Cabaud.

E deja o tradiție ca Institutul francez din București să reunească an de an poeți români, precum și invitați francezi, în cadrul evenimentului Marché de la poésie. Anul acesta, la începutul lui aprilie, Tîrgul de poezie propune o formulă extinsă, de-a lungul mai multor zile consecutive, fiecare seară avînd specificul și invitații ei.

Miercuri, 2 aprilie, de la ora 19, are loc dezbaterea cu tema angajării sociale și politice a poeților. Discuțiile vor fi moderate de poetul, traducătorul și eseistul Bogdan Ghiu. Invitații săi vor fi: Elena Vlădăreanu (poetă), Miruna Vlada (poetă), Luiza Vasiliu (jurnalistă) și Cezar Gheorghe (critic literar).

Joi, 3 aprilie, poeta Nora Iuga va deschide la ora 19, maratonul poetic moderat de Svetlana Cârstean și Marius Chivu. Îi vor urma, în cadrul unei serii de lecturi bilingve, Ioana Nicolae, Alice Popescu, George Floarea, Ștefan Baghiu și Claudiu Komartin. Toți poeții prezenți au publicat volume noi de poezie în 2013, iar cărțile lor au fost deja, într-o măsură sau alta, în vizorul criticii de specialitate.

Vineri, 4 aprilie, este seara invitatului special, care vine din Lyon, poetul Jean-Baptiste Cabaud. Acesta va prezenta un spectacol mix de lectură și film. Fragmentele video conțin secvențe din spectacolele de poezie sonoră pe care Jean-Baptiste Cabaud le susține împreună cu trupa franceză Saint Octobre.

Începînd de joi și pînă sîmbătă, 5 aprilie, poetul francez va anima mai multe ateliere de scris cu diverse grupe de copii și tineri, elevi ai Școlii Centrale, ai Liceului Francez "Anna de Noailles", cursanți ai Institutului francez.

Toate evenimentele vor avea loc în Atriumul Institutului Francez, din bulevardul Dacia nr. 77.
Librăria Kyralina va fi prezentă cu un stand de carte de poezie.