Joi, 30 ianuarie, începînd cu ora 19,30, la Librăria Bastilia va debuta seria de evenimente lunare intitulate „Nopţi macedonskiene”. La eveniment vor participa scriitorii Ioana Pârvulescu, Marius Chivu, Dina Frînculescu, Ciprian Măceşaru şi Răzvan Ţupa.

Evenimentul se va desfăşura sub forma unui spectacol de lectură susţinut de scriitorii invitaţi, unde fiecare va citi un text propriu şi un text la alegere scris de Alexandru Macedonski. Reluînd atmosfera de cenaclu din cafenelele sfîrşitului de secol XIX, seara se va încheia cu o invitaţie la lectură pentru cei care doresc să participe.        

Într-o atmosferă boemă, proiectul „Nopţilor...” se va relua lună de lună în 2014, de fiecare dată al tfel, cu intenţia de a pune în legătură scriitori tineri sau consacraţi, artişti şi personalităţi creative care îşi doresc să contribuie la dezvoltarea unui context favorabil schimbului de idei.

Seria de evenimente „Nopţi macedonskiene” face parte din proiectul manifestărilor culturale iniţiate de Irina Macedonski pentru a marca împlinirea a 160 de ani de la naşterea scriitorului Alexandru Macedonski (1854 – 1920).