Ryan Gosling în „Only God Forgives”, un mic regal de Bollywood și tragedii din China

7 octombrie 2013
Ryan Gosling în „Only God Forgives”, un mic regal de Bollywood și tragedii din China jpeg

Devenit unul dintre cele mai așteptate filme ale anului, după succesul lui Drive - plasat de majoritatea criticilor pe primele locuri în topurile pe 2011 - Only God Forgives, în regia lui Nicolas Winding Refn, va fi proiectat în premieră în România, la Les Films de Cannes à Bucarest.

Stilistic, filmul continuă pe linia lui Drive : este un western modern, ultraviolent, cu accente noir, pe fundalul unui oraș decăzut – Bangkok. Ryan Gosling are rolul unui bărbat enigmatic și tăcut implicat în mafia drogurilor, avînd ca paravan un club de box thailandez. Cînd fratele lui e ucis, mama sa (Kristin Scott Thomas), șefa unei vaste rețele mafiote,  îl constrînge să-i răzbune moartea. I se pune în cale un polițist (Vithaya Pansringarm) care nu pare să acționeze după legile obișnuite, ci după propriile judecăți. „Ryan Gosling și Nicolas Winding Refn fac din nou echipă într-un thriller care-ți taie răsuflarea, splendid din punct de vedere estetic și extrem de violent” - „The Guardian”. Distribuitorul român al filmului este Independența Film. 

Tot în premieră în România,

va aduce și filmul japonez recompensat cu Premiul Juriului la Festivalul de la Cannes.

, în regia lui

, este o dramă subtilă, atașantă și cu destul umor, despre două familii care află, după 6 ani în care și-au crescut cu dragoste copiii, că aceștia au fost schimbați între ei la naștere, dintr-o regretabilă eroare. Pus în fața unei dileme aproape imposibile, unul dintre tați se confruntă pentru prima dată cu el însuși și cu ideea de tată.

a stîrnit aplauze puternice la premiera mondială.

, potrivit „The Telegraph”. Kore-Eda Hirokazu este unul dintre cei mai apreciați regizori asiatici contemporani, fiind selecționat anterior la Cannes cu alte trei filme: Distance (2001), Nobody Knows (2004) și Air Doll  (2009).

Premiul pentru scenariu i-a fost acordat anul acesta unui alt regizor asiatic selecționat de trei ori în competiția oficială de la Cannes,

, recunoscut drept unul dintre cei mai talentați și provocatori cineaști (în 2006, a obținut Leul de Aur cu Still Life).

, o dramă impresionantă în patru părţi despre violenţa în China contemporană, este inspirată de tragedii reale întîmplate în ultimii ani. Un miner se revoltă împotriva corupției liderilor satului. Un muncitor întors acasă de Anu Nou descoperă ce poate face o armă de foc. O recepționistă frumoasă a unui salon de spa e ia o decizie dramatică atunci cînd un client bogat încearcă să abuzeze de ea. Un tînăr muncitor în fabrică schimbă locurile de muncă încercînd în zadar să-și facă viața suportabilă. 

, a explicat Jia Zhangke la Cannes.

Din India vine și un mic regal cu celebrități de Bollywood,

, în regia lui

. Atît de încîntat a fost publicul Semaine de la Critique, încît l-a votat masiv, filmul primind trofeul Grand Rail d’Or.

, cum îl numește publicația „Variety”, îi are pe afiș pe Irrfan Khan, una dintre marile vedete ale Bollywood-ului, alături de tînăra Nimrat Kaur. Comedia dulce-amăruie are în centru eficientul serviciu de livrare din Mumbai, practicat de circa 5000 de dabba, din tată în fiu. De 120 de ani, acești dabbawallah duc mîncarea gătită acasă de neveste bărbaților lor, la serviciu. Pentru că nu știu să citească, se orientează  folosind un cod complex de culori și simboluri. Universitatea Harvard a studiat sistemul lor și a conchis că se produce o eroare o dată la 4 milioane de livrări.

The Lunchbox este povestea unei astfel de erori, care pune în legătură o femeie ce încearcă să reaprindă scînteia dintre ea și soțul ei, gătindu-i bunătățuri, și un bărbat mai în vîrstă, solitar. Între cei doi începe un flirt epistolar și, încet-încet, acest vis frumos amenință să-i ia pe sus.

Biletele s-au pus în vînzare din 23 septembrie, separat pentru fiecare dintre cele trei cinematografe: pentru CinemaPRO, pe

, pentru Cinema Elvira Popescu, pe

, iar pentru Cinema Studio, de la casieria cinematografului. Programul proiecțiilor pentru cele trei filme poate fi consultat pe site-ul

.  

Lista filmelor pentru care se pun în vînzare bilete va fi actualizată în permanență pe

.

a fost iniţiat în 2010 de Cristian Mungiu, cu sprijinul delegatului general al Festivalului de la Cannes, Thierry Frémaux. Ediția a patra va fi organizată de Asociația Cinemascop și Voodoo Films, în parteneriat cu Institutul Francez din Bucureşti și cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei și al Ministerului Culturii. Festivalul beneficiază de sprijinul distribuitorilor Independenţa Film și Asociația Macondo. 

anunt dilema jpg
Începînd din 7 martie ne puteți găsi pe noul site: www.dilema.ro
Începînd din 7 martie ne puteți găsi pe noul șițe: www.dilema.ro
telefoane samsung galaxy s23 ultra jpg
Ai nevoie de un nou smartphone? Comandă telefoane Samsung Galaxy S23 Ultra aici!
Pentru a vedea specificațiile telefonului este necesar să alegi brandul, modelul, condiția estetică a produsului, culoarea și spațiul de stocare.
Depresia jpg
Depresia: semne, simptome și cauze
Sperăm ca această problemă de sănătate să stea cît mai departe de tine.
Header anvelope jpg
Cum să-ți alegi corect anvelopele de iarnă
Dacă pneurile au taloanele prea moi pentru greutatea mașinii.
Păcănele pe bani reali și cazinourile online jpg
Păcănele pe bani reali și cazinourile online
Jocurile de noroc sînt legate de speranța unui cîștig online.
ruj rezistent 24 ore jpg
Christmas tree landscape png
Cadouri de Crăciun pentru cei mai buni prieteni. 3 idei pe care o să le adore și Moșul
Dacă în cercul de prieteni aveți iubitoare de beauty, un calendar advent este o idee minunată.
poza2 jpeg
Industria IT în România: Joburi și Tendințe în Tehnologie
În plus, se observă o creștere a numărului de femei angajate în domeniul IT, ceea ce reflectă o schimbare pozitivă în dinamica forței de muncă în acest sector.
dilema jpg
Cu ce se diferențiază casele de pariuri online
Alegînd o casă de pariuri cu un sistem de suport bine pus la punct, vei depăși mai ușor anumite momente dificile iar problemele pe care le vei întîmpina vor fi rezolvate mai rapid.
pexels andrea piacquadio 941555 jpg
Stresul de sărbători. Cum să îi faci față mai ușor
Amintește-ți că cel mai potrivit cadou pentru mama este, de cele mai multe ori, veselia și buna dispoziție din ziua de Crăciun, cu toată familia la masă.
The Veils Poster Web jpg
Finn & Oigăn, solo
Originar din Londra dar relocat în Noua Zeelandă, Finn Andrews este compozitor și multi-instrumentist.
ILUMA Stardrift KV Landscape jpg
Philip Morris International lansează în România prima ediție limitată IQOS ILUMA – descoperă IQOS ILUMA STARDRIFT
Philip Morris International (PMI) lansează la finalul acestei luni IQOS ILUMA STARDRIFT, prima ediție limitată a celui mai inovator produs din portofoliul său de alternative fără fum.
Grand Hotel Europa  poza 1 jpg
Grand Hotel Europa sau adevărul minciunilor la persoana întîi
Cu atît mai puțin unul în vogă ca autoficțiunea, explorat de nume mari ale ultimelor decenii precum Annie Ernaux sau Karl Ove Knausgård.
foto alex galmeanu jpg
dragostea, regim urban
Poate pentru că dimineața am intrat la loc în mine
ce rol are vitamina e jpg
Top 3 cele mai frecvente probleme ale pielii și cum le poți combate
Nu uita să faci schimbări și în alimentație: consumă produse cu indice glicemic mai scăzut și evită excesul de lactate.
featured image (7) jpg
un parfum clasic de barbati jpg
Idei de cadouri pentru bărbații din viața ta - ce să le dăruiești, în funcție de relația dintre voi
Așa că, o idee bună este să notezi fiecare link pe care ți-l trimite amicul tău, pentru a fi mai ușor să îi găsești cadoul ideal.
DilemaVeche (2) (3) jpg
Aproximativ 33% dintre parfumurile masculine sînt folosite de femei! Ce ingrediente au astfel de parfumuri?
Foarte apreciate sînt și parfumurile orientale pentru bărbați, care au note unice, catifelate, arome de vanilie și alte condimente minunate.
alege o crema pentru tenul uscat jpg
6 produse de îngrijire care să nu îți lipsească din trusa cosmetică
Toate acestea au proprietăți extraordinare și te pot ajuta să îți menții pielea tînără și frumoasă pentru cît mai mult timp.
AM jpg
Depresie
Cum să nu fiu mohorît
caserole mancare unica folosinta snick ambalaje jpg
Caserole pentru mîncare de unică folosință disponibile la Snick Ambalaje
Acest concept este unul care reușește să atragă mulți clienți, consumatori totodată.
Bulucz jpg
Relicve, ustensile
Tocmai îmi vin în minte spălarea picioarelor, Ciubotele lui van Gogh
IQOS x DIPLOMA 5 jpg
Omid Ghannadi, creatorul instalației IQOS x DIPLOMA: Apreciez că sînt companii care se implică atît de vizibil în sprijinul comunității
El este omul din spatele instalației imersive IQOS proiectată special pentru ediția de anul acesta a festivalului DIPLOMA.
Eutanasie
Cum ne-ai învățat să fim atenți

Adevarul.ro

image
Un gigant italian deschide o nouă fabrică în România și angajează 800 de oameni
România pare extrem de atractivă pentru investitorii străini dat fiind că în ultima perioadă tot mai multe companii aleg să construiască noi fabrici în țara noastră.
image
Prețul uriaș cerut pentru un apartament din București. „Se vinde și strada? În Berlin e mai ieftin!”
Prețurile proprietăților imobiliare cresc de la o zi la alta în marile orașe, iar Bucureștiul e printre cele mai scumpe. Chiar dacă nu a ajuns încă la nivelul Clujului, Capitala e plină de oferte inaccesibile românilor de rând.
image
Cum să-i facem pe aliații NATO să ne sprijine ca pe baltici și polonezi. Un expert român pune degetul pe rană
NATO și SUA sunt mult mai puțin prezente în partea de sud a flancului estic decât în zona de nord, ceea ce creează un dezechilibru. Chiar dacă, anul trecut, Congresul SUA a votat ca regiunea Mării Negre să devină zonă de interes major pentru americani, lucrurile se mișcă încet.

HIstoria.ro

image
Momentul abdicării lui Cuza: „În ochii lui n-am văzut niciun regret, nicio lacrimă”
Nae Orăşanu, om de încredere la Palat, îi comunicase principelui A.I. Cuza că „se pregătea ceva”.
image
Măcelul din Lupeni. Cea mai sângeroasă grevă a minerilor din Valea Jiului
Greva minerilor din 1929 a rămas în istoria României ca unul dintre cele mai sângeroase conflicte de muncă din ultimul secol. Peste 20 de oameni au murit răpuşi de gloanţele militarilor chemaţi să îi împrăştie pe protestatari, iar alte peste 150 de persoane au fost rănite în confruntări.
image
Cuceritorii din Normandia
Normandia – locul în care în iunie acum 80 de ani, în așa-numita D-Day, aproximativ 160.000 de Aliați au deschis drumul spre Paris și, implicit, spre distrugerea Germaniei naziste.