Violonistul Alexandru Tomescu – ambasador al proiectului „Ascultă 5 minute de muzică clasică”

27 februarie 2018
Violonistul Alexandru Tomescu – ambasador al proiectului „Ascultă 5 minute de muzică clasică” jpeg

Din 1 și pînă în 31 martie, proiectul „Ascultă 5 minute de muzică clasică” se desfășoară în spaţii neconvenţionale – hipermarketuri, mall-uri, librării, muzee, sedii de firmă. Proiectul este propus de Radio România Muzical, unicul post românesc dedicat exclusiv muzicii clasice şi de jazz, și aduce în fiecare zi opusuri foarte cunoscute în spații aglomerate și neobișnuite pentru audiția muzicii clasice, deschizînd astfel, către publicul larg, universul acestui tip de artă sonoră, etalon al valorii și tradiției.

Campania a fost lansată în octombrie 2010 și se reia an de an, în lunile martie și octombrie. Este unul dintre principalele proiecte educative și culturale ale corporației publice Radio România.

Începînd cu luna martie 2018, ambasador al proiectului „Ascultă 5 minute de muzică clasică” este violonistul Alexandru Tomescu: „Mă bucur din toată inima să mă alătur campaniei Radio România Muzical «Ascultă 5 minute de muzica clasică». Este un demers remarcabil prin creativitatea și ingeniozitatea sa. Sînt sigur că aceste 5 minute de muzică clasică pe zi, timp de 2 luni pe an, vor trezi gustul multora dintre ascultători nu doar pentru muzica clasică, ci și pentru arte, cultură și frumos, îmbunătățind viața multora și deschizînd noi ferestre existenței noastre spirituale.”

Alexandru Tomescu va fi prezent în studioul Radio România Muzical miercuri, 28 februarie, ora 18,15, pentru un dialog legat de proiectul „Ascultă 5 minute de muzică clasică”. Primul eveniment ce-l are în prim plan pe Alexandru Tomescu, ambasador „Ascultă 5 minute de muzică clasică”, va avea loc sîmbătă, 24 martie, de la ora 18, la ParkLake Shopping Center din București, chiar în ziua cînd Radio România Muzical sărbătorește 21 ani de existență.

„Din 2010, parteneri ai acestui proiect Radio Romania Muzical: putem spune, deci, că e deja o tradiție. E un eveniment așteptat, anul acesta am avut chiar întrebări din partea colegilor din hipermarketurile noastre din țară inainte să transmitem informația că vom relua colaborarea și în 2018. Hipermarketul este un loc comun modern, o constantă a vieții noastre, a tuturor, și cu atît mai mult poate fi folosit ca un canal de transmitere a unor mesaje frumoase. Și dacă muzica e atestată de peste 40.000 de ani, nu vedem de ce să nu continue să se auda în toate locurile care ne definesc social, la un moment dat în istorie. Deși probabil sîntem văzuți ca un canal neconvențional pentru a difuza muzica clasică, noi o simțim ca pe un lucru perfect natural, clienții noștri sînt în egală masură sensibili la muzicalitate și la acorduri dintre cele mai complexe.

Ne place proiectul și îl vom sustine de fiecare dată, și o facem și pentru o experiență complexă a clienților noștri în hipermarketurile Cora.” – Camelia Popescu, Manager Comunicare și Publicitate Cora România

„Librăriile Humanitas au susținut mereu proiectele de promovare a muzicii clasice, fie prin inițiativa Radio România Muzical «Ascultă 5 minute de muzică clasică», fie prin parteneriatele cu Festivalul și Concursul Enescu. Cu o selecție generoasă de muzică clasică pe rafturi și cu selecții de carte dedicate marilor muzicieni, melomanii găsesc mereu, alături de cele mai recente apariții editoriale și discografice, și un fundal muzical plăcut, adesea pus la dispoziție de Radio România Muzical.” – Bogdan Baciu, coordonator Marketing și vînzări Librăriile Humanitas

„Ne bucurăm să fim alături de Radio România Muzical încă de la începutul proiectului «Ascultă 5 minute de muzica clasică» si să sărbătorim împreună a noua aniversare a acestui proiect în anul Centenarului Marii Uniri. Pentru noi este o plăcere să ne numărăm printre prietenii Radio România Muzical și aș vrea să felicit echipa radio-ului pentru consecventa cu care a promovat de-a lungul timpului muzica clasică și jazz-ul și pentru că a creat o adevărată comunitate de ascultători îndrăgostiți de acordurile clasice.” – Ionuţ Simion, Country Managing Partner PwC România

„Printre obiectivele Arena Mall Bacău se numără valorificarea portofoliului de chiriași si sporirea loialității față de brand. Se păstrează și se pune accent pe crearea unei stări emoționale care să favorizeze shopping-ul. Asadar, ne-am exprimat fără nici o reținere interesul față de proiectul «Ascultă 5 minute de muzică clasică». Întrucît un centru comercial reprezintă mai mult decît branduri de top și servicii pe măsură, am considerat oportună implicarea noastră în inițiativa Radio România Muzical. Arena Mall Bacău are un trafic de aproximativ 3,5 milioane de vizitatori pe an, din Bacău, Onești, Comănești, Moinești, Iași, Piatra Neamț, Roman, Vaslui, Suceava, Bîrlad, Adjud, Focșani, Botoșani și nu numai. Aceștia se pot bucura de o experiență deosebită pe muzică clasică în timp ce fac cumpărături, iau masa, servesc o cafea sau se folosesc de un serviciu”. – Adriana Vieriu, Digital Marketing Specialist Arena Mall

anunt dilema jpg
Începînd din 7 martie ne puteți găsi pe noul site: www.dilema.ro
Începînd din 7 martie ne puteți găsi pe noul șițe: www.dilema.ro
telefoane samsung galaxy s23 ultra jpg
Ai nevoie de un nou smartphone? Comandă telefoane Samsung Galaxy S23 Ultra aici!
Pentru a vedea specificațiile telefonului este necesar să alegi brandul, modelul, condiția estetică a produsului, culoarea și spațiul de stocare.
Depresia jpg
Depresia: semne, simptome și cauze
Sperăm ca această problemă de sănătate să stea cît mai departe de tine.
Header anvelope jpg
Cum să-ți alegi corect anvelopele de iarnă
Dacă pneurile au taloanele prea moi pentru greutatea mașinii.
Păcănele pe bani reali și cazinourile online jpg
Păcănele pe bani reali și cazinourile online
Jocurile de noroc sînt legate de speranța unui cîștig online.
ruj rezistent 24 ore jpg
Christmas tree landscape png
Cadouri de Crăciun pentru cei mai buni prieteni. 3 idei pe care o să le adore și Moșul
Dacă în cercul de prieteni aveți iubitoare de beauty, un calendar advent este o idee minunată.
poza2 jpeg
Industria IT în România: Joburi și Tendințe în Tehnologie
În plus, se observă o creștere a numărului de femei angajate în domeniul IT, ceea ce reflectă o schimbare pozitivă în dinamica forței de muncă în acest sector.
dilema jpg
Cu ce se diferențiază casele de pariuri online
Alegînd o casă de pariuri cu un sistem de suport bine pus la punct, vei depăși mai ușor anumite momente dificile iar problemele pe care le vei întîmpina vor fi rezolvate mai rapid.
pexels andrea piacquadio 941555 jpg
Stresul de sărbători. Cum să îi faci față mai ușor
Amintește-ți că cel mai potrivit cadou pentru mama este, de cele mai multe ori, veselia și buna dispoziție din ziua de Crăciun, cu toată familia la masă.
The Veils Poster Web jpg
Finn & Oigăn, solo
Originar din Londra dar relocat în Noua Zeelandă, Finn Andrews este compozitor și multi-instrumentist.
ILUMA Stardrift KV Landscape jpg
Philip Morris International lansează în România prima ediție limitată IQOS ILUMA – descoperă IQOS ILUMA STARDRIFT
Philip Morris International (PMI) lansează la finalul acestei luni IQOS ILUMA STARDRIFT, prima ediție limitată a celui mai inovator produs din portofoliul său de alternative fără fum.
Grand Hotel Europa  poza 1 jpg
Grand Hotel Europa sau adevărul minciunilor la persoana întîi
Cu atît mai puțin unul în vogă ca autoficțiunea, explorat de nume mari ale ultimelor decenii precum Annie Ernaux sau Karl Ove Knausgård.
foto alex galmeanu jpg
dragostea, regim urban
Poate pentru că dimineața am intrat la loc în mine
ce rol are vitamina e jpg
Top 3 cele mai frecvente probleme ale pielii și cum le poți combate
Nu uita să faci schimbări și în alimentație: consumă produse cu indice glicemic mai scăzut și evită excesul de lactate.
featured image (7) jpg
un parfum clasic de barbati jpg
Idei de cadouri pentru bărbații din viața ta - ce să le dăruiești, în funcție de relația dintre voi
Așa că, o idee bună este să notezi fiecare link pe care ți-l trimite amicul tău, pentru a fi mai ușor să îi găsești cadoul ideal.
DilemaVeche (2) (3) jpg
Aproximativ 33% dintre parfumurile masculine sînt folosite de femei! Ce ingrediente au astfel de parfumuri?
Foarte apreciate sînt și parfumurile orientale pentru bărbați, care au note unice, catifelate, arome de vanilie și alte condimente minunate.
alege o crema pentru tenul uscat jpg
6 produse de îngrijire care să nu îți lipsească din trusa cosmetică
Toate acestea au proprietăți extraordinare și te pot ajuta să îți menții pielea tînără și frumoasă pentru cît mai mult timp.
AM jpg
Depresie
Cum să nu fiu mohorît
caserole mancare unica folosinta snick ambalaje jpg
Caserole pentru mîncare de unică folosință disponibile la Snick Ambalaje
Acest concept este unul care reușește să atragă mulți clienți, consumatori totodată.
Bulucz jpg
Relicve, ustensile
Tocmai îmi vin în minte spălarea picioarelor, Ciubotele lui van Gogh
IQOS x DIPLOMA 5 jpg
Omid Ghannadi, creatorul instalației IQOS x DIPLOMA: Apreciez că sînt companii care se implică atît de vizibil în sprijinul comunității
El este omul din spatele instalației imersive IQOS proiectată special pentru ediția de anul acesta a festivalului DIPLOMA.
Eutanasie
Cum ne-ai învățat să fim atenți

Adevarul.ro

image
Nu suntem egali în fața bolilor: care sunt românii care nu vor plăti suprataxă pe concediu medical
Politicienii și-au făcut calculele și au decis că nu suntem egali în fața bolilor. Mai exact, PSD și PNL lucrează la o ordonanță de urgență prin care încearcă să elimine supraimpozitarea concediilor medicale doar în cazul anumitor pacienți
image
„Lâna de aur”, cel mai scump material textil natural din lume. Firul de Vicuña se vinde la gram, la fel ca aurul
Firul de Vicuña, recoltat o dată la doi sau trei ani în cantități limitate, se distinge ca fiind cel mai rar și scump fir din lume. Cu o grosime de 12 microni, comparabilă cu cea a aurului, este comercializat la gramaj, se vinde la prețuri exorbitante și presupune un proces de producție meticulos.
image
Decizie radicală pentru „Tesla de Cluj”. „Dacă ziceam că e produsă în Elveția, clienții ar fi sărit s-o cumpere cu 450.000 de euro”
Echipa proiectului a luat o decizie importantă: va regândi „Tesla de Cluj” într-o variantă mult mai ieftină. „Probabil că dacă ziceam că mașina este produsă în Elveția, clienții ar fi sărit să o cumpere cu 450.000 de euro”, susține Florin Dehelean, unul dintre investitori

HIstoria.ro

image
Cum percepea aristocrația britanică societatea românească de la 1914?
Fondatori ai influentului Comitet Balcanic de la Londra, frații Noel și Charles Buxton călătoresc prin Balcani, în toamna anului 1914, într-o misiune diplomatică neoficială, menită să atragă țările neutre din regiune de partea Antantei.
image
Istoricul Maurizio Serra: „A înțelege modul de funcționare a dictaturii ne ajută să o evităm” / INTERVIU
Publicată în limba franceză în 2021, biografia lui Mussolini scrisă de istoricul Maurizio Serra, membru al Academiei Franceze, a fost considerată un eveniment literar şi istoric.
image
Procesul „Numai o guriță”, o noutate pentru justiția română la început de secol XX
În primăvara anului 1912, pictorul Gore Mircescu îl aducea în fața justiției pe librarul Constantin Sfetea, pe motivul reproducerii neautorizate a uneia din lucrările sale – „Numai o guriță” – pe care cel din urmă o folosise la ilustrarea unor cărți poștale.