FĂRĂ A EXPLICA CE ÎNSEAMNĂ
„PAUZA DE RECUNOAȘTERE“,
ȘEFUL NIVELULUI E CURIOS
SĂ ÎNCERCE PARTICIPAREA ÎN ȘOAPTĂ 

● Un sondaj recent pe tema discriminării și a prejudecăților a întrebat 3624 de americani dacă numeralele arabe ar trebui predate la școală (fără a explica ce înseamnă „numeral arab“). 56% din cei intervievați au răspuns că nu, numeralele arabe n-au ce căuta în școlile americane. (C. Ș.)

● În timpul unui meci de tenis, la turneul de la Roma, referindu-se la pauza dintre game-uri, comentatorul a folosit (scăpat?) expresia „pauză de scaun“. Pînă acum doar arbitrul era „de scaun“, nu și pauzele. (A. M.)

● Poliția din New York (NYPD) a folosit în programul de recunoaștere facială a departamentului o fotografie a actorului Woody Harrelson pentru a prinde un hoț care semăna cu acesta, scrie The Guardian. Și au reușit. (A. M. S.)

● Jean Debouzy, primarul orașului francez Montereau, a găsit soluția la scăderea natalității în zonă. Șeful administrației a împărțit localnicilor pastile cu Viagra. (C. Ș.)

● „Românii merită mai mult respect!“ – așa sună titlul pliantului electoral pesedist. Un tablou burdușit de cifre care demonstrează „Creșterea nivelului de trai în guvernarea PSD“. Astfel, pensia de 1500 de lei în 2016 ar fi devenit de 1893 de lei în mai 2019. Nu știu încă. De unde rezultă un coș mai plin cu 424 de ouă. Dar la salariul unui asistent medical, cifra de ouă depășește orice calcule estimative: +1730. Aplicînd automat regula de trei simplă, stau și mă întreb: oare -cîte ouă intră în opt milioane de euro?! Sau în zecile de milioane de euro, sau, într-un calcul mai riguros, în -cele 114… sau… Și ce s-ar putea face cu această infinitate de ouă? Calci pe ele și te umpli, pînă în adîncul sufletului, de mîzga cleioasă alb-gălbuie? Sau pați ca în bancul cu peștișorul de aur? Scormonitorilor de detalii li oferă și adresa unui eventual răspuns: www.guvernarepsd.ro. Și, la final, aflăm că acest pliant cu trei foi (șase pagini blindate cu calcule colorate) s-a tras într-un tiraj de 1.500.000 de exemplare. Pe ai cui bani, știm. Dar de ce la mine în cutie au fost vîrîte nouă exemplare? Ca să fac ce cu ele? Nu, nu sînt bune… Hîrtia e cretată… (R. M.)

● Britanica Genevieve LeJeune, proprietară a clubului londonez SkirtClub, a fondat o nouă confesiune sexuală: bi-curious, care are deja 12.000 de membri în toată lumea. E vorba de cineva care, fără să fie (deja) homosexual, e curios să încerce o relație cu o persoană de același sex. Vorbind de confesiuni, dacă vechile Biserici ar fi heterosexualitatea și homosexualitatea, noianul noilor orientări sexuale sînt nenumăratele secte neoprotestante. (M. P.)

● Mii de femei nord-coreene sînt vîndute în China, ca mirese sau ca prostituate, potrivit unui nou raport al organizației Korea Future Initiative, scrie CNN. Investigația condusă de instituția londoneză Korea Future Initiative (KFI) include mărturii șocante ale unor fete cu vîrste începînd de la 12 ani, legate de acte de viol sau de participarea forțată la cybersex timp de zile întregi, fără acces la hrană. Problema traficului de persoane de sex feminin a luat amploare în ultimii ani. Se pare că există o mare cerere pe piața neagră a Chinei. (A. M. S.)

● „Ce mîncăm azi?“ – scrie, cu litere de-o şchioapă, pe un panou publicitar. Retrasă la umbra inscripţiei, o mămăiţă se chinuie să vîndă nişte bucheţele de pătrunjel şi de leuştean, interpelînd trecătorii în şoaptă, ca nu cumva s-o prindă Garda: „Hai, mamaie, ia leuşteanu’, să mînc şi eu ceva azi“. (M. M.

CE AU ÎN COMUN OAMENII
AFLAȚI DEASUPRA?
SURSA UNUI SEMNAL INTERIOR 

● Ce au în comun şerpii, oamenii şi ţînţarii? Păi, sînt cele mai eficiente mecanisme de ucis: cifrele arată că şerpii omoară, în medie, 50.000 de oameni pe an în întreaga lume, oamenii ucid 475.000 de oameni, iar ţînţarii, 725.000 de oameni. (M. C.)

● Data viitoare cînd vă simțiți prost că v-ați uitat bagajul în mașină în drum spre aeroport sau că v-ați pierdut cheile de la apartament, aflați că un cuplu din Hamburg și-a lăsat din greșeală copilul nou-născut în taxi, în drumul de la spital acasă. (C. Ș.)

● O tînără din Australia a decis să se mărite cu un pod. „E frumos, puternic și de încredere“, a declarat australiana despre noul său soț, care mai e și francez pe deasupra, Le Pont du Diable, în Céret, sudul Franței. Nu vreau să zgîndăr aprinsele dispute din jurul familiei tradiționale, însă, citind știrea, m-am oprit nițel să privesc și eu Podul Grant din București. (S. G.)

● A fost descoperită, în sfîrșit, sursa unui semnal care le-a dat bătăi de cap astronomilor australieni timp de 17 ani: era chiar cuptorul cu microunde al observatorului. (C. Ș.)

● Alte nume de firme din Oradea: Te Taxez SRL, Amnezia Vendeta SRL, Casa De Metal Rapid SRL, Geneza SRL, Realitatea Viitorului SRL, Demolăm Și Construim SRL, Obstacol Com SRL, Simulatoare SRL, Sclavii Publicității SRL, Caracter Cargo SRL, Probeton SRL, Livrări De La Ferma Lui Ionuț SRL, Drag De Curat SRL, Lumea Gonflabilelor SRL, Planul Doi SRL, Turnătorie Iberică SRL, Fiabil SRL, Hai-na Pe Om SRL, Element SRL, Spartan Divizia Arme Și Muniții SRL, Oala De Cafea SRL, Exakt & Elixir SRL, Pusta Bulzului Serv SRL, Restitutor SRL, -Zâna De Sticlă SRL, Nobil Interior SRL, Taxi Tot Timpul SRL, Chef De Divorț SRL, Paxeternum SRL, Mercurion & Jupiteria Construct SRL, Acrobații Uniuni SRL, La Seniorita Neagră Serv SRL, Metazootehnie SRL D, Proteina Mea SRL, Savoarea Grîului SRL, Compania Opere Edilitare SRL, Ziduri Ziduri SRL, Abonat Dublu 13 SRL, Primordial SRL, Frig & Fantezie SRL, -Zăbava SRL, Totul Pentru Câini SRL. (D. S.)