Lacrimi în direct

Publicat în Dilema Veche nr. 508 din 7-13 noiembrie 2013
Dilema veche la Timpul prezent   Ce vrei să te faci cînd vei fi mare? png

După cum se vede din foarte scurta şi selectiva trecere în revistă de mai jos, televiziunile noastre sînt pline de personaje care plîng în direct. Uneori, fenomenul apare şi la case mai mari, prin alte ţări. Dacă în înşiruirea de mai jos apar şi nume de care auziţi pentru prima oară, nu vă faceţi griji, acest lucru nu e decît o confirmare că, în zilele noastre, notorietatea se cîştigă şi prin plîns. 

● Nicoleta Luciu a început să plîngă în timp ce prezenta emisiunea Bingo România, care se difuzează în fiecare duminică seara de la ora 22, pe postul Acasa TV. Floarea Olariu, cîştigătoarea a peste 200.000 de lei, din ultima emisiune, a impresionat-o pe frumoasa prezentatoare cu povestea sa de viaţă. (acasatv.ro)

● Andreea Mantea, prezentatoarea de la Kanal D, a apărut în lacrimi,  alături de Mădălin Ionescu, la show-ul pe care îl prezintă. Andreea Mantea a fost dărîmată de vestea pe care i-a dat-o Ştefan Stan prin intermediul presei, că ei doi se despart. (femina.ro)

● Momente extrem de emoţionante în emisiunea Cancan TV. Ştefan Stan a venit să vorbească despre despărţirea dintre el şi Andreea Mantea. Cîştigătorul primei ediţii a emisiunii Vocea României nu şi-a putut stăpîni lacrimile cînd a vorbit despre despărţirea de Andreea Mantea şi, oricît a încercat să se ţină tare, durerea cauzată de sfîrşitul relaţiei l-a făcut să cedeze. Profund emoţionată de povestea de dragoste dintre Ştefan şi Andreea, dar şi de suferinţa artistului, Ilinca nu şi-a mai putut stăpîni nici ea lacrimile. Deoarece ambii erau vizibil afectaţi de moment, Adrian Artene a fost nevoit să ceară o pauză publicitară pentru ca cei doi să-şi poată reveni. (stirileprotv.ro)

● Prezentatoarea TV Cristina Cioran a avut parte de un moment emoţionant în cadrul emisiunii pe care o prezintă, Draga mea prietenă. Invitată în studio, Ellie White a interpretat piesa „Un actor grăbit“, care aparţine Laurei Stoica. Cristina Cioran, o mare admiratoare a Laurei Stoica, a fost vizibil emoţionată şi a fost surprinsă de camerele de filmat în timp ce lăcrima. (www.gandul.info)

● Adriana Bahmuţeanu a izbucnit în lacrimi din cauza problemelor cu banii! (youtube.com)

● Oana Zăvoranu, în lacrimi, în direct: „Îmi lipseşte mult Pepe!“ (stiri.com.ro)

● Melania Medeleanu, despărţire cu lacrimi, în direct la Realitatea TV. (220.ro)

● Bianca Brad a izbucnit în lacrimi în direct, vorbind despre băieţelul ei! „Sărăcuţu’, suferă.“ Bianca Brad a vorbit la emisiunea Agentul VIP, de la Antena 2, despre probleme cu care se confruntă în ultima perioadă, de cînd iubitul ei este arestat în SUA. Într-o situaţie dificilă se află şi băieţelul vedetei, care nu ştie ce s-a întîmplat cu sora lui, Emma, care nu a apucat să se nască. (antena2.ro)

● Nicolae Mitea a vărsat lacrimi în direct pentru Andreea Tonciu. (svnews.ro)

● Liviu Vârciu stoarce lacrimi în direct pentru Adelina. (ziarulatac.ro)

● Bianca Drăguşanu, cu ochii în lacrimi, în direct: „Nu aş accepta niciodată ideea că trebuie să-mi amputez vreun picior.“ (time4news.ro)

● Adi Minune, în lacrimi în direct! Vezi ce l-a emoţionat atît de tare! A venit cu Ferrari-ul în studio! Adi Minune a împlinit 37 de ani, prilej cu care a ajuns în studioul Happy Hour direct cu maşina sa de lux, dar a avut parte şi de o surpriză de proporţii. Fiica de 13 ani a lui Adi Minune, Carmen Simionescu, a vrut să îi facă o surpriză tatălui ei şi i-a cîntat pentru prima oară la o emisiune TV, o piesă a Christinei Aguilera. Manelistul a fost impresionat pînă la lacrimi. (ziaresireviste.ro)

● Luptătorul Cătălin Zmărăndescu a izbucnit în lacrimi, într-o emisiune televizată, în timp ce povestea drama prin care trece. (ziare.com)

● Robert De Niro a izbucnit în lacrimi în direct, în timpul unei emisiuni televizate, în timp ce îşi promova noul film, Silver Linings Playbook, pentru care a primit a şaptea nominalizare la Oscar, din carieră. (procinema.ro)

image png
„O vîscozitate, sau altceva analog”
Înlocuirea unei piese de schimb presupune îndeobște oprirea mașinăriei, „scoaterea din priză” a ansamblului care trebuie reparat.
p 10 jpg
Grefe, transplant, înlocuiri de organe
Dimineața, doctorii își pun repede la loc „piesele” și pleacă la drum.
p 11 jpg
Despre viața eternă. Un creier în borcan
ă mă salvez în cer? Păi, ce discutăm noi aici, domnule, neuroștiințe, filosofie, transumanism sau teologie? În halul ăsta am ajuns? Doamne ferește!
p 12 jpg
Făpturi de unică folosință
Dar pentru a fi, realmente, mai buni, trebuie să găsim ieșirea din labirint.
image png
Poema centralei
Am găsit-o aici, montată de fostul proprietar, și va împlini în curînd 22 de ani.
p 13 jos  la Prisecaru jpg
Piese de schimb
Sperăm ca prin aceste considerații elementare să vă fi trezit dorința de a afla mai multe aspecte legate de acest capitol și curiozitatea de a urmări mai îndeaproape subiectul.
p 14 jpg
(Sub)ansambluri cognitive
Omul nu mai este, poate, măsura tuturor lucrurilor.
p 16 foto C  Mierlescu credit MNLR jpg
Cu ură și abjecție
Mă amuz și eu, dar constatativ, de un alt episod, grăitor, zic eu, cît zece.
image png
Groapa, cazul și centenarul
Eugen Barbu (20 februarie 1924 – 7 septembrie 1993) este, probabil, cel mai detestabil și mai controversat scriitor român din postbelicul literar românesc.
p 10 adevarul ro jpg
Dilemele decadenței
Există aici, poate, o secretă soteriologie la confiniile cu sensibilitatea decadentă, și anume credința că printr-o înălțare estetică deasupra oricărei etici contingente.
p 11 WC jpg
„Biografia detestabilă” și „opera admirabilă”
Groapa, cîteva nuvele din Oaie și ai săi ori Prînzul de duminică, parabolele decadente Princepele și Săptămîna nebunilor sînt titluri de neocolit.
p 12 Pe stadionul Dinamo, 1969 jpg
Montaje despre un mare prozator
Din dorința de a da autenticitate însemnării, autorul s-a slujit și de propria biografie. Cititorul va fi înțeles astfel semnificația primului montaj.
p 13 Eugen Barbu, Marcela Rusu, Aurel Baranga foto Ion Cucu credit MNLR jpg
Ce trebuie să faci ca să nu mai fii citit
Nu cred că Barbu e un scriitor mare, dar Groapa rămîne un roman bun (preferata mea e scena nunții) și pînă și-n Principele sînt pagini de foarte bună literatură.
p 14 credit MNLR jpg
Cele trei „Grații” ale „Împăratului Mahalalei”
Se pune, astfel, întrebarea ce ratează și unde ratează acest scriitor: fie în proasta dozare a elementului senzațional, fie în inabila folosire a șablonului ideologic.
image png
Dalí la București
Dalí vorbește românilor pe limba lor, spunîndu‑le, totuși, o poveste pe care nu o pot auzi de la nici un alt artist.
p 11 credit ARCUB jpg
Space venus Museum jpg
Declarația de independență a imaginației
și drepturile omului la propria sa nebunie
În coșmarul unei Venus americane, din beznă apare (ticsit de umbrele uscate) vestitul taxi al lui Cristofor Columb.
p 12 credit ARCUB jpg
Gala
Numai Gala și Dalí sînt deghizați într‑o mitologie deja indestructibilă.
Charme Pendentif Avide Dollars jpg
Suprarealismul sînt eu! Avida Dollars
Materia nu poate fi spiritualizată decît dacă o torni în aur.
047 jpg
Viziunea suprarealistă a lumii
Ne aflăm pe versantul opus lucidității gîndului. Intrăm în ținutul somnului, al tainei, adică în zona de umbră a vieții.
p 14 credit ARCUB jpg
Dalí în România?
Dacă ar fi să căutăm influența lui Dalí în arta românească, este necesar ca mai întîi să înțelegem cine și ce a fost Salvador Dalí.
image png
Mințile înfierbîntate
Cu alte cuvinte, cum diferă noile forme de fanatism de cele din trecut?
p 10 adevarul ro jpg
Dragă Domnule Cioran,
Pe vremuri, m-ați fi vrut arestat; acum, trebuie să-mi acceptați o „distanță ironică de destinul nostru”. Vai, lumea merge înainte cu „semi-idealuri”!
p 11 jpg

Adevarul.ro

image
Cel mai crud torționar, Nicolae Moromete: „Porc mincinos. În Republica noastră populară, pentru «nimic» nu se capătă mai mult de zece ani!“
Pe unde a trecut, torționarul Nicolae Moromete a semănat teroare, fie că a fost la Aiud, Jilava sau Vacăreşti. Neavând niciun fel de studii, el a fost subiectul unor situații de-a dreptul hilare.
image
Afacerea care ia amploare în România. Locațiile apar ca ciupercile după ploaie, dar tot par neîncăpătoare: „Nu mai avem locuri disponibile”
În ultimii ani, în marile orașe ale României au fost amenajate foarte multe locații dedicate practicării sportului în aer liber. De cele mai multe ori este vorba despre terenuri de fotbal.
image
Admis cu 10 la Automatică. Ionuț Mihăilescu din Caracal a fost singurul decar din 3.500 candidați. A lucrat cot la cot cu bunica exerciții și probleme
Un elev de clasa a XII-a din județul Olt este deja admis la Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Politehnicii București, cu media 10. Bunica sa a jucat un rol determinant.

HIstoria.ro

image
Olimpia, cel mai tânăr muzeu al ţării
Primul muzeu din România dedicat istoriei sportului și turismului montan a fost deschis la Brașov, în an olimpic, la „Olimpia”, în fostul sediu al Reuniunii de patinaj, clădire construită la sfârșitul secolului al XIX-lea, restaurată de Muzeul Județean de Istorie Brașov.
image
Operațiunea Barbarossa. 84 de avertizări cu privire la invazia germană, ignorate de Stalin
Pe 22 iunie 1941, Germania a invadat URSS în urma Operațiunii Barbarossa. Deși au primit numeroase avertizări din partea serviciilor de informații, Stalin și Uniunea Sovietică au fost luate prin surprindere.
image
Momentul abdicării lui Cuza: „În ochii lui n-am văzut niciun regret, nicio lacrimă”
Nae Orăşanu, om de încredere la Palat, îi comunicase principelui A.I. Cuza că „se pregătea ceva”.