Ca întotdeauna, dincolo de valul de știri negative se petrec și lucruri bune. Trebuie doar să fim receptivi și, pe cît posibil, să contribuim. 

● Geometry, o agenție de End to End Creative Commerce, a anunțat o soluție inovatoare de protecție împotriva virușilor, și anume un dispozitiv ce aplică instant un strat de lichid dezinfectant pe orice tip de mîner, eliminînd răspîndirea germenilor. 

● 140 de spitale din România au fost aprovizionate gratuit de DPD România cu 7,5 tone de echipamente de protecţie. DPD România a oferit livrări gratuite de materiale și echipamente în cadrul unor acțiuni realizate de Guvern, Organizația Salvați Copiii, Asociația Zi de Bine și companii private. 

● O echipă de tineri din Cluj a lansat TeachU, prima platformă de meditații gratuite din România. 

Bursa Binelui, platforma de fundraising inițiată de Banca Comercială Română în parteneriat cu Euplatesc.ro, a strîns de la începutul anului și pînă în prezent 6.000 de donații însumînd 100.000 de euro. 

● Proiectul educațional Școala din valiză, desfășurat de fundaţiile World Vision România şi Vodafone România, s-a extins la 11.000 de beneficiari de la începutul stării de urgență. 

● ONG-ul Carusel a lansat Ghidul Donatorului, pentru cei care doresc să doneze haine, lenjerii de pat sau alte accesorii pentru cei nevoiași. 

● Mîine, 2 iunie, va fi lansată Raiffeisen Art Proiect, o platformă online pe care se vor găsi spectacole și proiecte culturale, live sau înregistrate. 

Nu uitați de formularul 230 prin care puteți să redirecționați 3,5% din impozitul pe venit către un ONG! Noul termen limită e 30 iunie 2020. Dacă nu știți cui vreți să donați, pe platforma Redirectioneaza.ro, creată de Code4Romania, găsiți o lungă listă de ONG-uri, precum și formularele tipizate. Mai mult de 18.800 de formulare au fost completate pînă acum.  

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber.