Trei nume cunoscute ale presei intră în echipa RFI România în această toamnă. În fiecare dimineaţă Ovidiu Nahoi realizează o revistă a presei internaţionale în programul matinal. La 8.20 şi 9.15, jurnalistul sintetizează editoriale semnificative din presa mondială. „Am mai colaborat cu RFI România şi mă bucur că mă întorc. Şi revin cu dorinţa de a aduce cât mai aproape de publicul nostru dezbaterile şi controversele din arena europeană şi globală“,  spune Ovidiu Nahoi.

Constantin Rudniţchi revine tot în programul matinal cu rubrica permanentă „Economia reală“. La 7.30 şi 9.10, jurnalistul explică una dintre temele economice dominante ale zilei, fie că este vorba despre scăderea TVA, supracciza la carburanţi sau impactul unei crize internaţionale. „Încerc să arăt modul în care economiile sunt interconectate, să explic de exemplu în ce fel e afectată economia românească de criza imobiliară din China“, subliniază Constantin Rudniţchi.

Mirel Bran scrie de peste douăzeci de ani pentru ziarul Le Monde şi revista franceză Le Point. Este corespondent în România pentru France24 şi pentru publicaţii din multe ţări. În fiecare vineri, la ora 13 şi 30, Mirel Bran prezintă Zbor deasupra unui cuib de coachi, o emisiune despre coaching.  „Un coach învaţă oamenii să-şi reviziteze viaţă prezentă venind din propriul lor viitor. Lumea se schimbă iar crezul meu este că nu trebuie să aştepţi schimbările, ci să le provoci„, spune Mirel Bran.

Despre RFI Romania

De peste de 20 de ani, RFI România difuzează programe, în română şi în franceză, consacrate actualităţii, culturii şi francofoniei. Cu o echipă de 25 de persoane la Bucureşti şi doi jurnalişti la Paris, RFI România difuzează zilnic 13 ore de programe proprii, acordând o atenţie specială actualităţii. Postul emite în FM la Bucureşti, Iaşi, Craiova şi Cluj. Alte 60 de posturi de radio din ţară preiau o parte din programe. În total, RFI România este ascultat zilnic de circa 200.000 de oameni în întreaga ţară.