Ca întotdeauna, dincolo de valul de știri negative se petrec și lucruri bune. Trebuie doar să fim receptivi și, pe cît posibil, să contribuim. 

● Salvați Copiii alocă 100.000 de euro pentru dotarea Compartimentului de Primiri Urgențe (CPU) al INSMC Alessandrescu-Rusescu București. 

● Centrul de Resurse în Comunicare, Asociația Techsoup, Teach for Romania, Seeding Knowledge Foundation, cu sprijinul Kaufland, au lansat „Școala pe Net”, o platformă multimedia gratuită, destinată cadrelor didactice nevoite acum să predea online. 

● S-a lansat platforma ajutorspitale.entreprenation.ro. Proiectul va funcționa ca o punte de legătură între resursele din mediul de business și nevoile pe care le au spitalele românești în acest moment.  

● În fiecare zi, de la ora 12, copiii și părinții lor pot asculta, pe toate frecvențele naționale ale Radio România Cultural, cele mai frumoase povești de teatru radiofonic, multe dintre acestea fiind adaptări ale unor opere aflate în manualele școlare. 

● A fost lansată platforma actorindependent.ro, unde se vor prezenta povești ale actorilor din teatrul independent, care acum, cînd teatrele sînt închise, au nevoie de susținere. #plăteștechiria  

● OMV Petrom donează 1 milion de euro la Crucea Roșie pentru achiziția de echipamente de testare COVID-19.  

Copiii internați la Institutul Oncologic Fundeni au nevoie de pamperși, șervețele umede, geluri de duș, săpun lichid și de produse dezinfectante. 

Nu uitați de formularul 230, dacă încă nu l-ați trimis, prin intermediul căruia puteți redirecționa o parte din impozitul anual către orice ONG. 

Paul Alexandru este inginer de profesie, fotograf pasionat și pețitor de cuvinte în timpul liber.