„ALE TALE, ALE TALE
TEXTILE CRIMINALE…
ŞI MĂ UIT PE RADARELE MILITARE:
PE LÎNGĂ FELURILE DE MÎNCARE,
PRIETENIE ÎNTRE POPOARE!“

● După cîteva zile de ascultat hiturile româneşti ale verii în buclă, începi să fredonezi ca prostul: „Ale tale, ale tale / Sărutări criminale / Şi mă uit către stele / Sper că tu tot la ele / Poate aşa cu priviri / Răscolim amintiri“. (A. M. S.)

● Mai multe panouri publicitare care o arată pe Jojo făcînd reclamă la un costum de baie au fost distruse de nişte locuitori din Suceava, indignaţi de goliciunea actriţei. Aceiaşi suceveni, în urmă cu cîţiva ani, s-au supărat şi pe Gina Pistol, care făcea reclamă pentru aceeaşi firmă de textile, şi i-au rupt afişele. Înţelegem că sucevenii sînt pudici şi nu le plac femeile (semi)goale. Oare nevestele lor merg la plajă îmbrăcate? (A. P.)

● Pe site-ul american de ştiri economice şi tehnologice Business Insider scrie că un roi de efemeride (sau muşte efemere, după unele traduceri) a ieşit din fluviul Mississippi şi a format un nor atît de mare încît apare şi pe radarele meteorologice. Cică roiul ăsta, care apare o dată pe an, poate provoca accidente de circulaţie şi, de bună seamă, apare şi pe radarele militare, ceea ce te duce cu gîndul la eventuala punere în practică a ideii de „a trage cu tunul după muşte“. Însă muştele efemere nu vor să facă nici un rău, trăiesc doar cîteva ore, timp în care se împerechează. Adică şi fuştele se mut. (A. M.)

● În trenurile mai spălate, gen Intercity, o voce la megafon (a şefului de tren sau/şi de vagon restaurant) anunţă veselă, pe lîngă felurile de mîncare (ceafă de porc etc.), şi că se poate fuma în vagonul-restaurant. Nu doar anunţă, ci şi repetă, cu insistenţă. Asta e cea mai tare reclamă posibilă… (I. P.)

● Anunţ senzaţional al Agenţiei Spaţiale Americane (NASA): „În următorii douăzeci de ani vom descoperi viaţă extraterestră“. Ca unul care speră să mai trăiască măcar încă douăzeci de ani, s-ar putea să prind momentul. Dar la cîtă „prietenie între popoare“ e aici, pe Pămînt, aş prefera să mă împrietenesc, cu marţienii, mai întîi pe Facebook. (M. M.)

DEGEABA SÎNTEŢI CONSĂTENI 
ÎNTR-O ŢARĂ ÎN CARE 
TEORIA SURÎZĂTOARE 
CERŞEŞTE UN STUDIU

● Mihai Gâdea către Victor Ponta: „Degeaba sînteţi acolo, şi dumneavoastră şi toţi cei din Parlamentul României, care acum sînt în vacanţă; degeaba sînteţi acolo! Oamenii v-au trimis să ne scăpaţi de regimul ăsta. Dacă dumneavoastră constataţi că-şi face treaba Antena 3, păi în cazul ăsta veniţi aici, lucraţi ca ziarist la Antena 3, dar sînteţi primul-ministru al României“. Se-ngroaşă gluma: a trecut Gâdea în opoziţie. Şi Ponta o să facă Sinteza zilei. (M. V.)

● Ionică, 40 de ani, şapte clase, şomer, venit – asigurare socială, ocupaţie – două vaci, bănuit de consăteni că ar fi homosexual pentru că nu este văzut decît în compania altor bărbaţi, trecînd pe uliţă, e lătrat de un cîine vagabond. Îl alungă cu următoarele vorbe: „Marş, lighioană netrebnică şi păgubitoare de oameni!“ Să mai spuneţi că veşnicia nu s-a născut unde a spus poetul că s-a născut! (A. P.)

● Anul ăsta, cea mai mare concurenţă la Universitatea din Bucureşti a fost la secţia de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine: 85 de candidaţi pe un loc. Asta într-o ţară în care traducătorii sînt cel mai prost plătiţi din toată Europa. (L. V.)

● Din ciclul „Filmul bate viaţa“: astrofizicienii britanici Thomas Gold, Hermann Bondi şi Fred Hoyle au conceput „teoria stării stabile“ despre originea universului, rivala teoriei Big Bang-ului, la Cambridge, în 1948, după ce au văzut horror-ul Dead of Night (1945), un film care se termina în acelaşi punct în care începuse. (M. P.)

● Instalată într-un parc din Beijing şi avînd o înălţime de peste 20 de metri, o broască gonflabilă şi surîzătoare a avut marele ghinion de a semăna cu fostul preşedinte comunist Jiang Zemin. Drept urmare, după numai o săptămînă de huzur în parc, liderii comunişti au hotărît s-o desfiinţeze, cenzurînd mai apoi şi toate imaginile în care broasca apărea pe Internet. Să fi fost ex-preşedintele atît de urît încît să fie obligaţi să ia o asemenea decizie radicală împotriva unei broaşte de cauciuc? (S. G.)

● Pe cartonul pe care îl are sprijinit de un cadru o femeie care cerşeşte în Piaţa Amzei scrie sec şi la obiect: „Bolnavă diabet cap“. (A. M. S.)

● O cheamă Heidi. Heidi Appel. Este biolog la Universitatea din Missouri şi a publicat recent un studiu (care a făcut deja ocolul Internetului) în care demonstrează că plantele simt şi reacţionează atunci cînd sînt recoltate. Aşa că, vegetarieni, încercaţi mineralele! (M. C.)

O CURSĂ LA VEDERE 
AR PUTEA LA FEL DE BINE 
SĂ FIE PENUMBRA

● După ce-a cîştigat locul 2 la o cursă importantă, iapa reginei Marii Britanii, pe numele ei Estimate, a fost testată pozitiv la un control antidoping. Şah mat la regină. (L. V.)

● În staţiunea Neptun, o săgeată îndică „Spre vilele speciale“, dispuse, „la vedere“, de jur împrejurul lacului „încărcat cu flori de nufăr“ – la propriu. Vom reveni. (R. M.)

● Titlu de pe Hotnews, care ar putea la fel de bine să fie un scurtmetraj mut alb-negru, făcut după o povestire de Hrabal: „Foc de avertisment al poliţiştilor bucureşteni pentru prinderea a doi hoţi de îngheţată“. (L. V.)

● (urmare din numărul trecut) Poze Despre Fericire SRL (Eforie Nord); Sodoma SRL, Surås De Vară SRL, Agro Carusel Negura SRL (Eforie Sud); Tot Amåndoi SRL, Desaga SRL, Îngeri De Lumină SRL, La 3 Ciocane SRL (Buftea); Porumbelul Jucător SRL, Sorgintea SRL, Invizibilii Det Invest SRL, Cufărul Cu Bani Viopol SRL (Gherla); Contrast Estetic SRL (Mărăcineni); Pietrişul SRL, Marcel Electric SRL, Do Re Mi Oriental SRL, Geamuri Filip SRL, Programarea Succesului SRL, Hai La Judele SRL (Paşcani); K Capital SRL, Poetul SRL (Titu); Suflet Senin SRL, La Buticu Lui Don Geo SRL (Comăneşti); Asabarab Urtsevlis SCS, Inocenta Trans SRL (Tîrgu Ocna); Penumbra Studio SRL, Mec Greu Inuri 2003 SRL, Spicul Bråncovenesc SRL, Reclama Plătită Nu Face Rău SRL (Topoloveni); Andrei Progresiv SRL, Drumul Vieţii SRL, Bubulica Excelent SRL, Imbold SRL, Medical Zilnik Consult Stejar SRL (Mioveni); Lacto Stil SRL, Taifun Dinamic SRL, Mda! SRL (Ovidiu). (D. S.)

Foto: M. Bănică