Oana Pellea, Marius Manole, Maia Morgenstern, Marian Râlea, George Ivașcu, Rodica Mandache, Ilona Brezoianu, Adriana Trandafir, Vlad Logigan, Medeea Marinescu, Tudor Aaron Istodor, Iuliana Vilsan, Maria Miu, Chris Simion - Mercurian sînt doar cîteva dintre numele pe care urmează să le vedeți pe scenă de Ziua Mondială a Teatrului, sîmbătă, 27 martie, de la ora 18 la 21, într-un spectacol care are ca scop strîngerea de fonduri pentru construcția teatrului Grivița 53 – primul teatru construit împreună de la zero.

33 de artiști care urcă pe aceeași scenă avînd același scop: să vă invite să vă alăturați comunității G53, comunitatea celor care au ales să construiască un teatru de la zero, după 75 de ani. Ultima inițiativă privată în acest sens a fost semnată de Liviu Ciulei în 1946. Acum este momentul ca generația noastră să lase moștenire un astfel de exemplu atît pentru copii, nepoți, familie, prieteni cît și pentru societatea noastră.

„Spectacolul G53 nu are o poveste prestabilită, se naște singur. Este gîndit sub formă de puzzle, fiecare actor vine cu o parte din sufletul lui, fiecare moment are ca miză să devină statement, un manifest G53. Cu siguranță teatrul nu poate multe, nu poate opri pandemia, nu poate schimba sisteme politice, nu poate opri atrocitățile, nu poate schimba lumea. Dar poate schimba vieți, poate schimba oameni. Și mai poate ceva esențial… poate da speranță, bucurie, emoție… poate crea întîlniri magice, poate aduna oamenii și îi poate ține împreună.” (Chris Simion – Mercurian, inițiatoarea proiectului)

Fondurile care se strîng atît din biletele de acces la spectacol, cît și din cărămizile pe care le vindem în timpul show-ului se duc în construcția Grivița 53 – primul teatru construit împreună.

Campania Vindem cărămizi. Construim un teatru durează pe parcursul întregului an. În prezent, mai sînt 32.000 de cărămizi care așteaptă să fie achiziționate. Fiecare om care-și cumpără cărămida devine ctitor, alături de artiștii menționați și va avea numele trecut în foaierul teatrului. Detalii pe www.grivita53.ro.

Bilete: https://streamerse.net/event/impreuna-g53

Despre Teatrul Grivița 53

Proiectul Teatrului Grivița 53 s-a născut în 2017, din inițiativa regizoarei și scriitoarei Chris Simion - Mercurian. Cu banii cîștigați din vînzarea casei moștenite de la bunica sa, Chris Simion - Mercurian a cumpărat terenul de pe Calea Griviței nr. 53, acolo unde va fi construit, după mai bine de 75 de ani, primul teatru independent din România. Ultimul demers de acest fel i-a aparținut inginerului constructor Liviu Ciulei, care a construit pentru fiul său, regizorul Liviu Ciulei, un teatru privat. Acest lucru se întîmpla în 1946. Pînă în prezent proiectul a reușit să strîngă 300.000 Euro, plus materiale de constructii. Investiția totală se ridică la 2 milioane de Euro. Împreună reușim!

Pentru mai multe detalii, accesați pagina oficială, grivita53.ro.

Contact Proiect Teatrul Grivița 53

Chris Simion - Mercurian, Inițiator proiect

[email protected]ța53.ro / 0727.100.856