ultimele articole
Recuperare și înnoire
Bogdan-Alexandru STĂNESCUNici o editură care-și respectă cu adevărat statutul și tradiția nu poate neglija latura de „misionariat” a acestei meserii.
» Citește totO viață posibilă
Șerban AXINTEPentru a fi altcineva e nevoie de imaginație, de sondare a conștiinței contrariului tău.
» Citește totGreu ca noroiul
Doris MIRONESCURomanul filmează încet gesturi și tăceri, momente atît de goale de sens încît par ermetice și vrei să le cauți sensuri abisale.
» Citește totDilemele războiului
Marius CHIVUSzékely János este cel mai mare scriitor maghiar născut în România de care, poate, încă n-ați auzit.
» Citește totCînd America descoperă Europa
Ionuţ IAMANDIÎntîlnirea cu valahii majoritari este șocantă, pentru el, dar probabil și pentru majoritatea cititorilor de astăzi.
» Citește totMemorabil
Marius CHIVUDramatismul situațiilor este un mare atu al acestei cărți în care aproape toate situațiile te solicită emoțional.
» Citește totFața și reversul
Bogdan-Alexandru STĂNESCURomanul lui Trojanow acoperă mai bine de șase decenii din istoria recentă a Bulgariei, din 1944 și pînă în 2007.
» Citește totCe nu sare-n ochi
Cosmin CIOTLOŞSurprinzător, privit prin fanta îngustă a criticii literare și a teritoriilor conexe, abia încheiatul 2020 n-a fost atît de rău pe cît ne-am fi așteptat.
» Citește totLa darea sufletului
Doris MIRONESCUGrădinaru face „dosare” biografice și investigații-fulger în cîte o chestiune intrigantă sau doar sclipicioasă.
» Citește totRetrospectiva anului poetic 2020
Şerban AXINTEAu apărut cărți bune și foarte bune la edituri care mizează pe poezie.
» Citește totCîntece de pe cruce
Marius CHIVUTema morții (cancer, crime, accidente fatale, 9/11) este însoțită de tema dublului care apare, într-un fel sau altul, în multe dintre povestiri.
» Citește totO tendință și un personaj
Ionuţ IAMANDICeea ce am observat în ultimul timp a fost cheful de memorialistică ce i-a cuprins pe unii dintre scriitorii și intelectualii noștri ajunși la o anumită vîrstă.
» Citește totO carte a eșecurilor
Şerban AXINTEUn volum consistent, eteroclit, care ascunde multe frumuseți, bijuterii poetice, într-un univers marcat de negativitate.
» Citește totDegetele lui Pozzi
Bogdan-Alexandru STĂNESCUE o strategie recurentă la Julian Barnes faptul de a aborda subiectul „prin învăluire”.
» Citește tot